Jäsenedut

Jäseneksi liittymällä saat maastoilusta entistä enemmän irti! Kaikki jäsenedut ovat käytössäsi heti jäsenmaksun maksettuasi ja kehitämme niitä jatkuvasti. Pääset halutessasi osaltasi vaikuttamaan maastoreitistön syntymiseen ja tutustut lisäksi samanhenkisiin, mukaviin maastoratsastajiin.

Jos liityt SRL:n seurajäseneksi, pääset nauttimaan yhdistyksemme omien etujen lisäksi myös SRL:n monipuolisista jäseneduista!
 

Sähköinen reittikartasto

Sähköisen reittikarttamme pilottiversio on valmistunut ja jaettu jäsenillemme FB-jäsenryhmässä. Tule mukaan!

Lue lisää!

Traikkuparkki maastoilun ajaksi
Voit jättää trailerisi jäsentallimme parkkiin maastoilun ajaksi.

Lue lisää!

Ratsuparkki hevoselle
Jäsentalliltamme voit saada yöpymispaikan hevosellesi.

Lue lisää!

Maasto-opaspalvelut
Osa jäsenistämme toimii vapaaehtoisina maasto-oppaina kotireiteillään ilmaiseksi – vain jäsenille!

Lue lisää!

Jäsentiedotteet, oppaat ja ohjeet
Tuotamme tiedotteiden lisäksi ohjeita ja oppaita maastoilijoille ja muille reittien käyttäjille.

Lue lisää!

Jäsentiedotteet, oppaat ja ohjeet
Tuotamme tiedotteiden lisäksi ohjeita ja oppaita maastoilijoille ja muille reittien käyttäjille.

Lue lisää!

Hevosten oma uimapaikka
Yhdistyksemme on vuokrannut Tuusulassa Santavillantien läheisyydessä olevan hevosten uimapaikan 1.7.2022 alkaen.
Lue lisää!

Huomaathan, että parkki- ja opaspalveluiden suhteen noudatetaan aina kulloinkin voimassa olevia suosituksia tartuntatautien suhteen (sekä hevosten että ihmisten).


Sähköinen reittikartasto

Tavoitteemme on laittaa samalle kartalle alueemme eri tallien jo olemassa olevat maastoreitit, löytää ratkaisut olemassa olevien reittien yhdistämiseen, käydä läpi mahdolliset ongelmakohdat ja tarvittaessa hankkia lupia maanomistajilta – ja tietysti siivota, raivata tai rakentaa (vaikkapa ojanylityspaikkoja). Lopputuloksena syntyy yhdistyksemme jäsenten käyttöön kattava, sähköinen ratsastusreittikartasto.


Traikkuparkki

Haluaisitko lähteä maastoilemaan vähän kotipolkuja kauemmas? Osa jäsentalleista tarjoaa yhdistyksen jäsenten käyttöön ilmaista Traikkuparkkia, eli voit tulla paikalle trailerilla ja jättää yhdistelmän parkkiin maastoreissusi ajaksi – veloituksetta!

Traikkuparkki varataan suoraan kyseiseltä tallillta. Ota yhteyttä talliin hyvissä ajoin ja varmista, että tilaa löytyy toivomanasi ajankohtana. Samalla kuulet millainen tila hevosen varustamiseen vierailijoille on tarjolla.

Traikkuparkkia tarjoavat tallit


Ratsuparkki

Haluaisitko tehdä maastoreissustasi yön yli kestävän vaelluksen? Osa jäsentalleista tarjoaa yhdistyksen jäsenten käyttöön Ratsuparkkia, eli hevosellesi löytyy tallista karsinapaikka tai tarhapaikka yöpymiseen.

Ratsuparkki varataan suoraan kyseiseltä tallillta ja parkin vuorokausihinta on tallikohtainen. Ota yhteyttä talliin hyvissä ajoin ja varmista, että tilaa löytyy toivomanasi ajankohtana. Samalla kuulet millaisia tiloja on tarjolla.

Ratsuparkkia tarjoavat tallit


Maasto-opaspalvelut

Halutko lähteä maastoilemaan uusiin maisemiin, mutta kaipaisit mieluusti maastot tuntevaa opasta? Osa jäsenistömme aktiivimaastoilijoista on lupautunut toimimaan vapaa-ajallaan maasto-oppaana omilla kotireiteillään. Kyseessä ei ole tallien yritystoiminta eikä raha vaihda omistajaa.

Maasto-opaspalvelut ovat veloituksetta jäsenistömme käytössä. Maasto-opas ratsastaa reitin kanssanne ja kertoo reitin mahdolliset kelirikot, rajoitukset ja muut reitillä huomioitavat asiat. Suosittelemme maasto-oppaan käyttöä aina maastoillessanne ensimmäistä kertaa vierailla reiteillä, jotta kuulette heti reitin säännöt ja muut huomioitavat asiat eikä tietämättömyys aiheuta ongelmia reitin käytössä jatkossakin.

Huomioithan, että maasto-opaspalveluiden käyttö edellyttää, että hevosenne ovat terveitä, asianmukaisesti rokotettuja, tulevat toimeen vieraan hevosen kanssa ja kaikki ratsastajat hallitsevat hevosensa. Hoidathan siis kokemattoman hevosen (ja ratsastajan) maastoon ja liikenteeseen totuttamisen kotioloissa.

Maasto-opaspalveluita tarjoavat tallit


Jäsentiedotteet, ohjeet ja oppaat

Yhdistyksemme tavoitteena on tuottaa paitsi jäsentiedotteita, myös hyödyllisiä ohjeita ja oppaita sekä maastoratsastajille että hevosia maastossa kohtaville ulkoilijoille ja autoilijoille.


Tapahtumat, kurssit ja koulutukset

Järjestettäisiinkö jäsenten kesken yhteisvaelluksia? Kiinnostaisiko hevosen ensiapukurssi? Tunnetko jokamiehenoikeudet? Miten rakennan hevoselleni riittävän kunnon pidemmille maastoretkille? Miten aloittaa maastoilu?

Haluamme tarjota jäsenillemme kiinnostavia ja hyödyllisiä tapahtumia, kursseja ja koulutuksia. Millaisia juttuja sinä kaipaisit? Lähetä meille toiveita ja ideoita: info@maastoratsatus.fi 🙂


HevosteN oma uimapaikka

Yhdistyksemme on vuokrannut Tuusulassa Santavillantien läheisyydessä olevan hevosten uimapaikan 1.7.2022 alkaen. Paikka on heinäkuun alusta lähtien maanomistajan toiveen mukaisesti vain yhdistyksemme jäsenten käytössä.


Maastoilun huumaa, liity joukkoon KUuMaan! Ota jäsenedut heti käyttöösi:

Liity jäseneksi

Blogikirjoitukset

Seuraa meitä somessa