Traikku- ja ratsuparkki

Haluaisitko lähteä maastoilemaan vähän kotipolkuja kauemmas tai tutustua yhdistyksellemme vuokrattuun hevosten uimapaikkaan pidemmän matkan päästä? Traikku- ja ratsuparkki tarjoaa jäsenillemme vaivattoman mahdollisuuden maisemanvaihtoon.

Yhdistyksemme jäsen- ja kotitalli Chevalinn tarjoaa jäsenten käyttöön ilmaista Traikkuparkkia. Voit tulla paikalle trailerilla ja jättää yhdistelmän parkkiin maastoreissusi ajaksi ja varustaa hevosesi kaikessa rauhassa – veloituksetta! Sekä traikkuparkki että maasto-opaspalvelut tulee aina varata etukäteen.

Chevalinnin traikkuparkki.

Traikku- ja ratsuparkin varaus

Traikkuparkki varataan suoraan Chevalinn-tallilta. Ota yhteyttä tallinpitäjä Mariin (soitto tai WhatsApp-viesti numeroon 050 309 7521) ainakin muutama päivä etukäteen ja varmista, että tilaa löytyy toivomanasi ajankohtana. Samalla kuulet, millainen tila hevosen varustamiseen vierailijoille on tarjolla.

Haluaisitko tehdä maastoreissustasi yön yli kestävän vaelluksen? Tarjoamme yhdistyksen jäsenten käyttöön laidunkauden aikana (kesä-elokuu) myös Ratsuparkkia, eli hevosellesi löytyy tallista karsina- tai tarhapaikka yöpymiseen. Ratsuparkki varataan suoraan Chevalinnilta ja parkin vuorokausihinta sovitaan erikseen, se ei siis ole maksuton jäsenillemme.

Jos olet ensikertalainen, sovi ensin maasto-oppaan kanssa yhteinen aika.

Parkki- ja opaspalveluiden suhteen noudatetaan aina kulloinkin voimassa olevia suosituksia tartuntatautien suhteen (sekä hevosten että ihmisten).

Maasto-opas mukaan ensikertalaisille

Jos olet ensikertalainen, pyydä maasto-opas mukaan. Soita tai jätä Whatsapp-viesti Merenelle numeroon 050 575 5779. Vaikka Chevalinn-tallin alueen maastot ja reitti uimapaikalle löytyvät reittikartasta, eksymisen vaara maastopoluilla on aina olemassa. Lisäksi reittien varrella on alueita, joissa on ehdoton ratsastuskielto.

Kun maasto-opas näyttää ensimmäisellä kerralla tärpit ja ratsastuskiellossa olevat alueet, voit jatkossa maastoilla myös itsenäisesti. Maasto-oppaat ovat tarvittaessa toki käytettävissä myös jatkossa ja uusiin reitteihin tutustuessa.

Maasto-opaspalvelu on tarkoitettu täysi-ikäisille jäsenillemme.

Muista hyvät tavat maastossa

Maastoissamme kakat potkitaan aina heti ojaan saakka yksittäisiä metsäpolkuja lukuun ottamatta. Maastoreitin varrelta löytyy mukavasti kantoja ja kiviä, joista voi ratsautua tarvittaessa uudelleen ja jatkaa maastoa selästä käsin.

Kohtaa muut tienkäyttäjät iloisin mielin ja käynnissä! Ruskelan alueen maastoissa kohtaat muiden ratsukoiden lisäksi jonkun verran lenkkeilijöitä, koiranulkoiluttajia, pyöräilijöitä, autoja ja lapsia. Mahdumme kaikki hyvin samoihin maastoihin, kun huomioimme toisemme tervehtimällä, annamme tarvittaessa tilaa ja hiljennämme käyntiin ohituksen ajaksi.

Pue sekä ratsastajalle että ratsulle jotain huomioväriä vuoden- ja vuorokaudenajasta riippumatta. Silloin sekä sinä että hevosesi erotutte myös silloin, jos tiet jostain syystä tilapäisesti erkanevat. Muista talvisin myös heijastimet ja lakisääteiset valot, eli eteen kirkas valo (esim. otsalamppu kypärään) ja taakse punainen valo (joko kypärään tai hevosen ratsastusloimen häntäläppään).

Vaikka ratsastaminen kuuluu jokamiehenoikeuksien piiriin, tietyt rajoitukset koskevat ratsukoita (esim. piha-alueilla ja viljellyillä mailla ei saa ratsastaa). Tutustu jokamiehenoikeuksiin seuraavilla sivuilla:

Yhteenveto

Kun haluat tulla Ruskelan tallin alueelle maastoilemaan, toimi näin:

  1. Jos olet ensikertalainen, pyydä opastettu maastolenkki Mereneltä n. viikko etukäteen (050 575 5779).
  2. Varaa traikkuparkki Chevalinn-tallin pitäjältä Marilta muutama päivä etukäteen (050 309 7521).
  3. Noudata hyviä tapoja ja jokamiehenoikeuksia maastoillessasi. Potki aina kakat pois ojaan saakka.
  4. Varustaudu huomiovärein ja iloisin mielin. 🙂

Tutustu muihin jäsenetuihin tästä!

Jäsenedut

Blogikirjoitukset

Seuraa meitä somessa