Maanomistajille

Alueemme nykyiset ratsastuspolut kulkevat osittain yksityisten omistamien maiden poikki. Haluamme osaltamme varmistaa, että maastojen käyttö tuo iloa myös muille polkujen käyttäjille eikä aiheuta ylimääräistä harmia maanomistajille.

Maastossa ratsastaminen kuuluu jokamiehenoikeuksien piiriin. Siitä ei kuitenkaan saa aiheuta ympäristölle vähäistä suurempaa haittaa.

Pyrimme omalta osaltamme varmistamaan, että maastopolkujen on käyttö paitsi turvallista ja mukavaa ratsastajille, myös kannattavaa maanomistajille.

Yhdistyksemme kautta maanomistajalla on mahdollisuus tavoittaa suuri määrä ratsastajia helposti yhdellä yhteydenotolla!

Maastossa ratsastamassa suomenhevosella.

Huomioimme maanomistajat monin tavoin

  • Tiedotamme yhdistyksemme jäseniä paitsi jokamiehenoikeuksista, myös siitä, mitä niiden piiriin ei kuulu.
  • Kunnostamme ja siivoamme luvan saatuamme polkuja talkoovoimin niin, että ne ovat turvallisessa käyttökunnossa niin ratsukoille kuin muille alueen ulkoilijoille. Tarvittaessa rakennamme kustannuksellamme esimerkiksi ojanylityksiä ym. – luonnollisesti vain maanomistajan kanssa sovitusti ja yhteisymmärryksessä.
  • Opastamme jatkuvasti jäseniämme huomaavaisuuteen, esimerkiksi potkimaan hevosen lantakasat tieltä ojaan. Voimme mahdollisuuksien mukaan järjestää kustannuksellamme talikoita siivoukseen ja jakkaroita selkään nousua helpottamaan alueilla, joilla lannan siivous on erityisen tarkkaa.
  • Jos reitti on tilapäisesti huonossa kunnossa esimerkiksi lumien sulamisen aikaan tai muusta syystä, ota yhteyttä meihin, niin tiedotamme asiasta jäseniämme ja kehotamme välttämään reitin käyttöä toivottuna ajankohtana.
  • Opastamme jäseniämme ottamaan muut reitin käyttäjät huomioon: kannustamme mm. huomiovärien käyttöön, yleiseen kohteliaisuuteen ja rauhallisuuteen ohitustilanteissa ja opastamme aina samalla hevosen oikeaoppisesta kohtaamisesta maastossa.
  • Sovimme yhdessä maanomistajien kanssa parhaasta tavasta ratsastuspolkujen merkitsemiseen, mikäli sellaista toivotaan. Hyvin merkityt polut ohjaavat ratsukot reiteille, jotka ovat sallittuja, hoidettuja ja ratsastuksenkestäviä. Tämä vähentää kulkua alueilla, joilla ei toivota ratsastettavan.

Onko sinulla maata, joka sopisi ratsastusreitiksi? Jos sinulla on kysyttävää tai haluat tarjota maatasi ratsastuspolkujen käyttöön, ota yhteyttä sähköpostitse.
Lähetä sähköpostia

Blogikirjoitukset

Seuraa meitä somessa