Yhdistyksemme on nyt myös SRL-seura

SRL-seura – tässä sitä nyt sitten ollaan! Kun perustimme Keski-Uudenmaan Maastoratsastajat ry:n huhtikuussa 2021, yllätyimme iloisesti siitä kiinnostuksesta ja osallistumisinnosta, jonka yhdistyksemme sai heti osakseen. Alueemme muut maastoilijat halusivat liittyä jäseneksi saman tien, vaikka yhdistykseltä puuttuivat vielä sivut, joiden kautta liittyä ja tilinumero, jonne maksut ohjata.

Pistimme hihat heilumaan ja pian jäsenemme pääsivät jo liittymään uunituoreeseen yhdistykseen. Kirjoittaessani tätä joulukuussa 2021 meillä on lähes sata jäsentä ja noin 500 seuraajaa Facebook-sivuillamme. Olemme kunnostaneet talkoovoimin useita Jäniksenlinnan ratsastusreittejä ja saaneet kokonaan uusia reittejä mahtavien maanomistajien ansiosta.

Voit lukea lisää vuoden 2021 saavutuksista Saavutuksemme-sivulta. Ja tämä on vasta alkua!

Yhdessä olemme vahvempia

Monet jäsenistämme ovat toivoneet, että laajentaisimme toimintaamme myös Suomen Ratsastajainliiton seuraksi. Siihen tarvitsemme kuitenkin riittävän jäsenmäärän eli vähintään kymmenen täys- tai perhejäsentä. Lähetimme joulukuussa nykyisille jäsenillemme kyselyn ja varmistimme, että minimimäärä varmasti täyttyy. Sen jälkeen pyörät lähtivätkin vauhdilla pyörimään ja vuoden 2022 alusta lähtien olemme myös SRL:n seura.

Olemme yhdistyksenä uskoneet alusta asti siihen, että yhteistyö on voimaa. Yhdistyksen sana on painavampi kuin yksittäinen ratsukon, ja liittoon kuuluva seura on yksittäistä yhdistystä vahvempi. Jos et halua liittyä SRL:n jäseneksi, älä huoli – voit jatkaa yhdistyksemme jäsenenä myös ilman SRL:n jäsenyyttä. Huomaathan kuitenkin, että mitä suurempi on maastoilijoiden joukko SRL:n jäsenlistoilla, sitä paremmin meillä on mahdollisuuksia vaikuttaa.

Nykyisille KUuMan jäsenille, jotka eivät ole liittyneet tammikuun loppuun mennessä ratsastajainliiton seurajäseneksi, lähetämme automaattisesti toukokuun aikana jäsenmaksulaskun ilman SRL-osuutta.

SRL:n jäsenenä pääset nauttimaan oman yhdistyksemme etujen lisäksi myös liiton omista jäseneduista, kuten tapaturmavakuutuksesta, Hippos-lehdestä ja alennuksista mm. erilaisiin hevostapahtumiin. Lue lisää SRL:n Jäsenedut-sivuilta.

Näin liityt SRL:N ja seuramme jäseneksi

Kun haluat liittyä seuramme jäseneksi SRL:n kautta, toimi näin:

 • Jos kuulut johonkin toiseen seuraan, irtisanoudu ensin vanhasta seurastasi, jotta et joudu maksamaan tuplamaksuja. Ilmoita erosta seurasi jäsensihteerille esimerkiksi sähköpostitse. Jäsensihteerin yhteystiedot löydät vanhan seurasi laskusta tai seuran omilta nettisivuilta.
 • Liity seuraamme osoitteessa https://liity.ratsastus.fi/. Laskutus hoituu silloin suoraan SRL:n kautta.
 • Valitse seuraksi “Keski-Uudenmaan Maastoratsastajat” ja jokin seuraavista jäsenyyksistä:
  • Seniori , 79 € / vuosi
  • Perhejäsen Seniori, 52 € / vuosi
  • Perhejäsen Juniori, 48,5 € / vuosi

Jos haluat liittyä pelkästään Keski-Uudenmaan Maastoratsastajat ry:n henkilö-, talliyrittäjä- tai tukijäseneksi ilman SRL:n osuutta, täytä liittymislomake omien sivujemme Liity jäseneksi -sivun kautta. Pelkästään yhdistyksemme jäseneksi ei siis liitytä SRL:n liittymislomakkeen kautta, vaan hoidamme jäsenyydet ja laskutukset omilla järjestelmillämme. Henkilöjäsenyyden vuosihinta vuonna 2022 on 25 €, talliyrittäjäjäsenen 20 €/hevospaikka ja tukijäsenen 100 €.

Oheisella ohjevideolla näytämme, miten voit liittyä seuran jäseneksi ja miten lasku kannattaa maksaa, jotta saat jäsenyyden voimaan heti ja vältyt paperilaskulta.

Mitä vuonna 2022 tapahtuu?

Emme aio hidastaa tahtiamme ensi vuonna, vaan suunnittelemme jo täyttä häkää tulevan vuoden tapahtumia.

 • Jatkamme ratsastusreitistön digitaalisten karttojen piirtämistä ja jaamme alkuvuodesta ensimmäiset maastokartat jäsenillemme.
 • Jatkamme talkoovoimin Keski-Uudenmaan maastoreittien kunnostus- ja laajennustöitä yhteistyössä jäseniemme ja maanomistajien kanssa.
 • Suunnittelemme parhaillaan verkkokauppaa, jotta voimme tarjota laadukkaiksi ja toimiviksi todettuja varusteita maastoilijoilta maastoilijoille -idealla. Ensimmäiset tuotteet on tarkoitus saada verkkokauppaan vuoden 2022 aikana.
 • Haluaisitko fiilistellä maastoratsastusta vuoden jokaisena päivänä myös silloin, kun et ole tallilla? Suunnittelemme maastoiluaiheista vuosikalenteria vuodelle 2023.

Tervetuloa mukaan maastoilemaan kanssamme myös vuonna 2022!

Tervetuloa KUuMaan joukkoon! Liity SRL:n kautta jäseneksi jo tänään!

Tietoa kirjoittajasta

Piia

Piia on Pohjanmaalta mutkien kautta Helsinkiin asettunut ikuinen hevoshullu. Piian connemaranponi Reetu asustelee Chevalinn-tallilla ja he ovat tuttu ratsukko Tuusulan alueen maastoissa.

Jätä kommentti

Blogikirjoitukset

Seuraa meitä somessa