Maasto-opas

Halutko lähteä maastoilemaan uusiin maisemiin, mutta kokenut maasto-opas puuttuu? Osa jäsenistömme aktiivimaastoilijoista on lupautunut toimimaan vapaa-ajallaan maasto-oppaana omilla kotireiteillään. Nappaa jäsenetu käyttöösi ja sovi aika yhteiseen maastoon!

Maastoratsastusta neljän ratsukon voimin.  Maasto-opas johtaa joukkoja.
Vauhtimaastoissa on tärkeä säilyttää turvavälit. Minkä ratsukon turvavälin korjaisit tästä kuvasta?

Maasto-opas ratsastaa reitin kanssanne ja kertoo reitin mahdolliset kelirikot, rajoitukset ja muut reitillä huomioitavat asiat.

Kyseessä ei ole tallin yritystoiminta eikä raha vaihda omistajaa, vaan jäsenemme toimivat oppaina vapaaehtoisesti omalla ajallaan. Koska maastoilemme muutenkin useita kertoja viikossa, opastamme mielellämme alueen muitakin ratsastajia samalla, kun lenkitämme omat ratsumme.

Miten pääsen maasto-opastetulle retkelle?

Suosittelemme maasto-oppaan käyttöä aina, kun maastoilet ensimmäistä kertaa vierailla reiteillä. Siten opit parhaiten reitit ja kuulet samalla niihin liittyvät säännöt ja muut huomioitavat asiat.

Toistaiseksi maasto-opas on käytettävissä vain Chevalinnilla ja Ruskelan tallin alueen maastoissa. Jos saavut paikalle kauempaa, sovithan Chevalinnin tallinpitäjä Marin kanssa etukäteen traikkuparkin käytöstä ja Merenen kanssa sopivasta ajankohdasta, vauhdista ja seurueen kokoonpanosta. Soita tai jätä WhatsApp-viesti, koska kännykkä tavoittaa somea tai sähköpostia paremmin!

Tarjoamme maasto-opastettuja retkiä vain täysi-ikäisille jäsenillemme.

Mitä minun tulisi huomioida?

Sovi aika hyvissä ajoin – maasto-opas voi olla kiireinen

Traikkuparkki on ilmainen jäsenillemme, mutta koska paikkoja on rajoitetusti, sen käytöstä on aina hyvä sopia etukäteen Marin kanssa. Maasto-opaskeikat on hyvä sopia vähintään viikko etukäteen, jotta maasto-oppaamme saavat sovitettua ne välillä ruuhkaisiin kalenterihin.

Huomioväri on uusi musta

Jos yhdistyksemme jostain tunnistetaan, se lienee huomiovärien aktiivinen käyttö ja niiden puolestapuhuminen vuodenajasta ja vuorokaudenajasta riippumatta. 🙂 Huolehdithan, että sekä sinun itsesi että hevosesi yltä löytyy jotain huomioväristä, esim. ratsastusliivi ja huomiovärinen ratsastusloimi. Meitä varten ei tarvitse pukeutua vaan erotu omaksi turvaksesi.

huolehdi turvaväleistä

Vieraat ratsukot voivat suhtautua toisiinsa arvaamattomasti, joten edelläkulkevaan hevoseen on syytä säilyttää parin metrin turvaväli. Huolehdi turvaväleistä etenkin reippaammissa vauhdeissa. Siten sopu säilyy letkassa ilman turhaa draamaa, ja hevosen vauhdin päätät itse eikä edellä kulkeva ratsukko.

Tule vain terveenä ja terveellä ratsulla, jonka hallitset

Maasto-opaspalveluiden käyttö edellyttää, että hevosenne ovat terveitä, asianmukaisesti rokotettuja, tulevat toimeen vieraan hevosen kanssa ja kaikki ratsastajat hallitsevat hevosensa. Hoidathan siis kokemattoman hevosen (ja ratsastajan) maastoon ja liikenteeseen totuttamisen kotioloissa.

Tutustu muihin jäsenetuihin tästä!

Jäsenedut

Blogikirjoitukset

Seuraa meitä somessa